Mededeling coronavirus

Geachte leden en betrokkenen van de Christusgemeente,

 Ongetwijfeld hebt u afgelopen dagen het nieuws gevolgd rondom de uitbraak en de verspreiding van het coronavirus (COVID-19). Gisteravond heeft de federale veiligheidsraad besloten om verregaande maatregelen te treffen, ten einde de uitbraak te beperken, zodat de crisis beheersbaar blijft voor de gezondheidszorg. De maatregelen zijn dus een voorzorg. 

Deze gezondheidscrisis gaat ons als kerk ook niet voorbij. De kerkenraad heeft daarom besloten om  alle kerkdiensten en activiteiten tot en met 3 april a.s. niet door te laten gaan. Dit is een ingrijpend besluit, maar noodzakelijk vanwege de solidariteit met de samenleving en vooral met de mensen in de samenleving voor wie een besmetting met het virus levensgevaarlijk is.

 Alternatieve vieringen

Concreet betekent het besluit dat er de komende 3 zondagen geen erediensten zullen plaatsvinden in de Christusgemeente. Als alternatief wordt de preek steeds opgenomen en als geluidsbestand op onze website geplaatst. De preek wordt daarnaast ook op de website geplaatst als geschreven document, ook geschikt  voor persoonlijke of gezamenlijke studie. U kunt opname en tekstbestand terugvinden via: www.christusgemeente.be/activiteiten/kerkdiensten/weekpreek.

 Daarnaast zijn er ook andere alternatieven, waar we u graag op wijzen:

 Internet:

– De VPKB-kerken in de Denderstreek (Aalst, Dendermonde, Denderleeuw) verzorgen komende zondagen gezamenlijke online vieringen, om thuis mee te vieren. Deze zijn te vinden via deze link. Ook in Antwerpen wordt gewerkt aan gezamenlijke online uitzendingen.

–        Op www.coronaviering.nl is op zondag 15 maart a.s. vanaf 9:30 uur live een kerkdienst te volgen vanuit Tilburg.

– Er zijn eveneens kerkdiensten (live en opnames) te vinden via http://www.kerkomroep.nl en http://www.kerkdienstgemist.nl

 Televisie:

–        ÉÉN zendt elke zondag 10:00 uur live een Rooms-Katholieke eredienst uit.

–        NPO2 (Nederland) zendt elke zondagmorgen verschillende Rooms-Katholieke en protestantse vieringen uit. In verband met het coronavirus zendt de Evangelische Omroep wekelijks een viering uit vanaf 9:20 uur. Voor meer informatie zie: https://visie.eo.nl/artikel/2020/03/eo-initieert-wekelijkse-tv-kerkdienst-in-verband-met-coronavirus

 Voor gezinnen, kinderen en jongeren:

JOP, de jeugdorganisatie van de Nederlandse protestantse kerk heeft verschillende programma’s voor  allerlei leeftijden ontwikkeld met het oog op het coronavirus. Die zijn te vinden via http://jongprotestant.protestantsekerk.nl/nieuws/kerk-zijn-met-kinderen-jongeren-in-tijden-van-coronavirus

Daarnaast heeft Kliederkerk (www.pkn.nl/thema/kliederkerk) ook een programma beschikbaar gesteld voor gezinnen. Dit programma is uitermate geschikt als alternatieve viering voor gezinnen. Te vinden via: https://www.protestantsekerk.nl/download10148/Kliederkerk%20thuis%20-%20storm.pdf

Zo is er de mogelijkheid om toch via verschillende kanalen en op verschillende manieren met elkaar verbonden te zijn als gemeente van Jezus Christus.

Pastoraat

Ds. Barry Kriekaard is beschikbaar voor pastoraal contact op alle dagen behalve woensdagen. Hij is telefonisch bereikbaar via 03/889.88.50 of 0493/81.96.52.

Tot slot

We beseffen dat het annuleren van kerkdiensten ingrijpend is. Toch is het belangrijk om juist ook als kerk solidair te zijn met de zwaksten in de samenleving. Het treft dat we juist leven in de veertigdagentijd. Laten we ook deze bijzondere omstandigheden aangrijpen om te reflecteren op wat er gaande is.

U wordt tijdig op de hoogte gebracht van besluiten over de maand april.

 

Verbonden in Christus.

Hartelijke groet,

Kerkenraad en predikant van de Christusgemeente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s